Saturday, January 19, 2008

na ziekte komt herstel

Sinds een paar weken ben ik minder in staat om deze blog bij te houden. Ik werd in korte tijd erg verward. Ik ben ouder van een druk gezin en het laatste jaar heb ik nogal wat meegemaakt. Dat moest op gegeven moment leiden tot een pas op de plaats. De rol van ziekte is wellicht herstel en rust, het opnieuw schudden van de kaarten en het herzien van activiteiten. Ik miste mijn blog, maar voelde mij niet in staat om er op te schrijven. Heel langzaam merk ik dat mijn gedachten weer doen wat ik van ze gewend ben en dat mijn concentratie weer terugkomt.
Ondertussen wordt het ook weer tijd, want er zijn een aantal dingen op stapel die ik niet zou willen missen. Een boek dat ik sta te popelen te lezen, een manifest dat ik zeer graag zal medeschrijven, een manuscript dat ik alweer ga opsturen, ditmaal zekerder omdat de laatste uitgever het goed genoeg acht om op te sturen naar niet minder dan Lemniscaat.
Ik dacht in eerste instantie aan Lemniscaat, maar schroomde omdat ik als pas begonnen auteur opzie naar zo'n grote uitgeversnaam. Daarom dacht ik aan een andere uitgever, in Belgie, ver weg, zodat als ik zou afgaan, het mij minder hard zou vallen.
Ik merk dat ik mij stukken beter voel, het schrijven valt mij alweer minder zwaar.
Ook wat betreft mijn kinderen en gezin wordt het een spannend jaar. Ik ben benieuwd naar wat er ontspruit.

No comments: