Tuesday, February 6, 2007

doorloopt u het web kriskras of geordend?

Gisteren op mijn engelse blog dacht ik na over de spin. De spin die een ander web maakt als hij teveel koffie drinkt. Een web dat meer van de hak op de tak gemaakt lijkt te zijn. De volgorde van handelen lijkt te ontbreken. Dus niet eerst een raamwerk volgens patroon, maar kriskras lijnen door elkaar. Misschien wordt de spin creatiever? Maar dan wordt de spin ook creatiever na vergiftiging met chloorderivaten. Misschien word je creatiever door een onvermogen om geordend te denken. Je leert je aan te passen. Bij een heel slim kind dat ik ken is het anders. Als hij in het diepe gegooid wordt (letterlijk), vindt hij het niet fijn. Hij bedenkt liever van tevoren wat hij doen zal. Misschien is hij slimmer geworden door zijn moeizame geboorte, maar waarschijnlijk is het nu dat hij beter werkt als hij mag plannen en niet als hij moet aanpassen.

1 comment:

marcs[b]log said...

Uberhaupt stilstaan bij het feit of een spin kan denken, heb ik nog nooit gedaan. Voor mij zijn het wezentjes die heel snel weer (met glas en onderzetter) naar buiten gedirigeerd worden.

Wat ze dan denken, als ze weer aan gene zijde van het glas staan (wellicht nog naar binnen te staren met 8 ogen), heb ik mij nooit mee vermoeid.