Monday, March 17, 2008

Zinvol Onderwijs te beginnen in Nederland

Met vijf kinderen houdt het onderwijs mij bezig. Zowel met het helpen schoonmaken van een van de schoolgebouwen, als met het zorgen voor gympakjes, als het bespreken van rapporten. Onderwijs gaat zelfs nog verder dan dat. Het maakt je kind de ene dag blij en soms wel maanden achtereen heeft een kind buikpijn. Als al het andere is uitgesloten valt op dat het schoolgerelateerd is. Schoolziek dus.
En nu is mijn kind op een andere school waar onderwijs anders wordt aangepakt en hij is schoolgenezen verklaard door mij: hij gaat weer met plezier naar school, zonder buikpijn. Het is dus mogelijk. Bovendien gaat dit gepaard met een veel betere werkhouding.
* er is inmiddels heel veel aan de vorige school van mijn zoon veranderd, zowel door de school zelf als allerlei begeleiding en inspectie. Bijna het hele team is veranderd en het gebouw is vernieuwd. Er zijn allerlei kwesties opgelost. Er is gewerkt aan de methodes en aan pestbeleid. Het is te merken en het zal nu beter gaan op de eerste school, met meer tevredenheid binnen het team en bij de kinderen en ouders.

No comments: