Saturday, January 20, 2007

waarom bloggen?

Lopend door de storm vroeg ik mij af wat de zin is van bloggen. Waarom zou je je stem opschrijven, beter dan hem opslaan in je intern geheugen. In je intern geheugen, komen gedachten boven dan wanneer ze naar boven komen. Het lijkt soms nergens op te slaan, tot je je bewust wordt, dat dat onbewuste helemaal niet zo wanordelijk is, maar het zichtbare deel is; bewust, van een complex aantal processen die bij denkers soms deels bewust geordend onophoudelijk plaatsvinden.
Genieten van denken is je niet altijd gegeven, maar in een storm is het heerlijk denken.

2 comments:

Alexandra Kuyten said...

Beste Odile
Waarom bloggen? Tsja een mooie vraag. Zelf ben ik net begonnen. Ik las dat de rek uit de groei van het bloggen zou zijn - wellicht ben ik een laatbloeier. Maar toch - waarom niet? Ik speel met taal en probeer te schrijven. Een blog is een leuke manier om het een en ander uit te proberen. En daarnaast een soort archief, dagboek voor jezelf! Dus blog ze zou ik zeggen.

Odile S said...

wat geldt voor Amerika, geldt nog niet voor Nederland. Ik merk dit verschil bijvoorbeeld als het gaat om het effect van POD. In Nederland kun je ontdekt worden door succesvol te zijn met POD, terwijl sommige succesvolle POD-ers in Amerika het moeilijker hebben, uitgevers negeren ze. Go find out. Soms is het nadelig om in een klein taalgebied te wonen, soms is het juist een groot voordeel. Inmiddels heb ik toch een groeiend aantal lezers, ook Amerikanen. En natuurlijk ga ik even bij je kijken wat jij schrijft.